Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

6 Ağustos 2010 Cuma

3-Top (Karambol) ve 3 Bant Bilardosu - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

3-Top (Karambol) ve 3 Bant Bilardosu - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Diamond Sistemi - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Diamond Sistemi - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

3 Bant Bilardo Disiplininde Temel Seriler - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

3 Bant Bilardo Disiplininde Temel Seriler - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Yaşam Oyunu Armağanı:)

Bilardo - 8 Top Nizami Olmayan Atışlar (Fauller) - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Bilardo - 8 Top Nizami Olmayan Atışlar (Fauller) - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Helmut Hark - Bilardo Ögretimi ebook (Türkçe Anlatım) Bedava indir Download - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Helmut Hark - Bilardo Ögretimi ebook (Türkçe Anlatım) Bedava indir Download - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Semih Sayginer - Bilardo Show [2007] Bedava indir izle - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Semih Sayginer - Bilardo Show [2007] Bedava indir izle - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

3 Band Dökümanları, Bilardo Oyun Teknikleri - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

3 Band Dökümanları, Bilardo Oyun Teknikleri - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Bilardo nedir? Nasıl oynanır? Çeşitleri nelerdir - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Bilardo nedir? Nasıl oynanır? Çeşitleri nelerdir - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

5 Ağustos 2010 Perşembe

Vücut Geliştirme Teknikleri

Vücut Geliştirme Teknikleri
Vücut Geliştirme Teknikleri

Vücut geliştirme hareketlerine bakmadan önce mutlaka doktorunuza giderek check-up olun. Doktorun yapacağı incelemeler sonucunda vücut geliştirmeye elverişliyseniz vücut geliştirme tekniklerini uygulamaya başlayabilirsiniz. Vücut geliştirmeye başlamadan önce vücut geliştirme videolarını izleyin. Böylelikle nasıl çalışacağınız hakkında temel bir fikriniz olur. İdmanlara başladığınız sırada çalıştırdığınız kasların sıralaması önemlidir. Eğer yanlış sırayı uygularsanız kaslarınız aşırı zorlamadan yırtılacaktır. Bu nedenden dolayı ilk geniş kaslarını çalıştırın.

Doğru Nefesle İki Kat Fayda



Spor yaparken akciğerin tüm loblarına oksijen ulaştırmak için doğru nefes tekniğini kullanmalıyız.
Yaşamak için yapmamız gereken en önemli eylem nefes alıp vermektir. Farkında olmadan yaptığımız bu eylem, aslında yaşamımızın en büyük kanıtıdır. İşte bu en önemli hayati fonksiyonu spor yaparken de farkına vararak kullanmamız, bize ummadığınız pek çok avantajı bir arada sunar. Çünkü spor sırasında vücudumuz normalden çok daha fazla oksijene ihtiyaç duyar. Kaslarımız ihtiyaç duyulan enerjiyi üretebilmesi için yeterli miktarda oksijeni, nefes alarak vücudumuza sokmamız gerekir. Nefesimizin miktarı yapılan sporun tipine ve şiddetine göre değişebilir. Miktar ne olursa olsun, spor yaparken akciğerin tüm loblarına oksijen ulaştırmak için doğru nefes tekniğini kullanmalıyız.
Doğru Nefesle 2 Kat Fayda!


Göbek Eriten 10 Egzersiz Hareketi

Göbek Eriten 10 Egzersiz Hareketi Hem zayıflayıp hem formda kalmak için yalnızca diyet yetmez. Karın bölgesinde biriken inatçı yağlar ise özel egzersiz gerektirir. Kaslı ve düz bir karın için ideal 10 hareketi.





1. Hedef ön karın kasları
Sırtüstü uzanın. Bel çukurunuzun altında üzüm olduğunu hayal edip bu çukuru korumaya çalışın. Bacaklarınızı table tab denilen fotoğraftaki konuma getirin. Ellerinizle başınızı destekleyin ve önce göğüs kafesinizi havayla doldurup bu havayı nefesinizle boşaltırken, yalnızca karnınıza odaklanarak bacaklarınıza doğru kalkın. Bunu 15 kez tekrarlayın.

Vejeteryan diyetler sağlıklı mıdır, Sporu olumsuz etkiler mi?

Vejeteryan diyetler sağlıklı mıdır, Sporu olumsuz etkiler mi?

Vejeteryan diyetler doğru beslenildiği sürece sağlıklıdır. Vücut için gerekli olan proteinin bitkisel kaynaklardan sağlanması ve doymuş yağ içeren et ve et ürünlerinin azaltılması sağlığı olumsuz etkilemez. Sadece B 12 vitamini kontrol edilmelidir.

World Champion Body ronie coleman, Dünya Vücut Şampiyonu Ronnie Coleman

vücut geliştiren adam fotoğrafları, Ronnie Coleman – Dünya Vücut Şampiyonu, body-improvement guy photos, ronie coleman
Ronnie Coleman - Dünya Vücut Şampiyonu


bodybuilding, body-improvement guy photos, ronie coleman, vücut geliştirme sporu, vücut geliştiren adam fotoğrafları
bodybuilding, body-improvement guy photos, ronie coleman

Kas geliştirmek konusunda ciddiyseniz, Tercihlere Dikkat


Tercihlere Dikkat
Kas geliştirmek ve vücudunuzu değiştirmek konusunda ciddiyseniz, diyetinize çoktan başlamış olmalısınız. İrileşmek ve kaslarınızın büyümesi için bol miktarda protein almayı ihmal etmiyorsunuzdur. Karbonhidratı azaltarak göbek bölgeniz için iyi bir önlem alabilirsiniz.
Bunları zaten biliyor musunuz? O zaman size bilmediğiniz birkaç ip ucu verelim. Diyetinize çok sağdık kalamıyorsanız da birkaç düzenlemeyle beslenmenize daha çok özen gösterebilirsiniz. Size önereceğimiz yiyecekler kas geliştirmek, yağ birikmesini yavaşlatmak ve enerji seviyenizi tepe noktasında tutmak için idealdir.

Aerobik Nedir, Spor Aerobik

Aerobik Nedir, Spor Aerobik

Aerobik: 1. Oksijenli ortamda yapılan. 2. Müzik eşliğinde yapılan bir çeşit cimnastik. 3. Tam randıman ile çalışan organların oksijen alma etkinliklerini artırmak amacıyla geliştirilmiş egzersiz sistemidir.
Aerobik Antrenman: Kaslarda yeterli oksijen ile enerji oluşumunu temel alan düzeydeki antrenmanlardır.
Aerobik Çalışma: Organizmanın oksijenli yoldan enerji sağlama sistemidir. Oksijen hücrelere kan ile taşınır, hücre düzeyine gelen oksijen enerji verici maddeleri yakar ve aerobik yolla enerji oluşur. Aerobik çalışma daha çok oksijenin kullanıldığı 2 dakikanın üzerinde süren egzersizlerde ortaya çıkar.

Anestezi Nedir - Anevrizma Nedir

Anestezi Nedir

Hissi ortadan kaldırma, cerrahi müdahale için ilaç veya gaz anestetik vererek kişide ağrı ve acı hissini ortadan kaldırma.

Anevrizma Nedir

ardamarların duvarlarında ortaya çıkan bölgesel genişlemedir.
Sistematik hastalıklar sonucunda veya damar duvarındaki yapısal bozukluklar sonucu damar duvarının bir bölümünün balonlaşması şeklinde ortaya çıkar. En fazla beyin, kol, bacak ve iç organ damarlarında görülmektedir. Zaman zaman patlayarak tehlikeli olabilmektedir
.

Beceri Nedir, Beceri Geliştirme

Beceri Nedir, Beceri Geliştirme

1.Kişinin bedensel ya da düşün*sel bir çaba ile bir işi kolaylıkla ve ustaca yapabilmesidir. 2.Sporcunun hareketlerini doğru hedefli ve daha az bir efor ile uygu*layabilmesini, yeni ve her an değişkenlik gösteren oyun akışı içerisinde en uygun çözüm yolunu bulabilmesi, yeni hareketle*rin en kısa zaman içerisinde öğrenilmesini mümkün kılan bir özelliktir.

Spor ve Beden Eğitimi / Beden Eğitimi Nedir

Spor ve Beden Eğitimi

Beden Eğitimi Nedir

İnsan bütününü oluş*turan fiziki, ruhi ve zihni vasıfların bu*lunduğu yaşın ve genetik potansiyelin gerektirdiği verim gücüne ulaştırılması için bedeni aktiviteler ve oyun yoluyla yapılan faaliyetlerin bütünüdür.

Beden Eğitimi ve Sporda Ölçme: Bir sporcunun veya kullanıldığı aracın uygu*lama veya kullanım esnasındaki özellik*lerini belirleme ve bunları ölçme birimiy*le, sayı sembolleri kullanarak ifade etmedir.


Spor Nedir

Spor, vücudun organik direnicini artıran, sistemlerin fizyolojik kapasite*sini geliştiren, bu kapasiteyi koruyan ve devam ettiren bir uğraşıdır.
Spor yapmadan sürdürülen yaşamda sistemlerin faaliyetleri geriler. Ruhsal bunalımlar başlar. Boş zamanlardaki kötümser tutum ve davranışları ön plana çıkarır. Kötü alışkanlıklara zemin hazırlar.
Sistemli, yaşa uygun ve sürekli spor yaparak, sağlıklı, zinde ve güçlü kalmak, yüksek moral ile yaşamak mümkündür.

Tüm Vücut Vibrasyonu (Whole Body Vibration),


Power Plate'in Faydaları

Power Plate: Yıldızların Tercihi



Power Plate çeşitli egzersizleri üzerinde yaptığınız titreşimli bir egzersiz aleti.
Power Plate titreşimli egzersiz platformları arasında en verimli ve en çok tercih edilen fitnes aleti. Üstüne bastığınız titreşimli taban saniyede 50 kez titriyor. Yetişkin bir insanın rahatlıkla üstünde durabileceği Power Plate’in sırrı bu titreşimli tabanda yatıyor.
Sürekli yaptığınız standart egzersiz hareketlerinizi bu titreşimli tabanın üstünde yapıyorsunuz. Tabandan gelen titeşimler tüm vücudunuza yayılıyor ve vücudunuzdaki kas kasılmasını saniyede 30-50 sefere çıkarıyor. Normal bir insan gündelik hayatında kaslarının yaklaşık %30′unu çalıştırabiliyor. Profesyonel sporcularda bu oran %80′e kadar çıkabiliyor. Power Plate aletinin üstündeyken vücut kaslarınızın yakşalık %95′i çalışıyor. İşte bu yüzden haftada 3 kere yapacağınız 15 dakikalık egzersizler forma girip kaslarınızın gelişmesi için yeterli oluyor.

Evde Kanat – Sırt Çalışması (Evde KANAT & SIRT çalışma programı (Yapılış şekli)

Evde KANAT & SIRT çalışma programı (Yapılış şekli)


CHIN-UP (BACK)
Hareketin etki ettiği gruplar BURDAN

CHIN-UP (FRONT)

Vücut Tipleri Hakkında Geniş Bilgi

Vücut Tipleri :



Sheldon şu üç beden yapısı tiplemesi yapar :

- Endomorf : Endomorf tiplerin beden yapısı yuvarlak ve yumuşaktır. Endoderm’den oluşan dokuların hakim olduğu vücut yapısıdır.Kalın kemikli çabuk şişmanlamaya eğilimli kısa boylu ve sağlam yapılı kişilerdir Endomorflar çok çabuk gelişebilirler kısa zamanda yüksek ağırlıklarla çalışmalarını sürdürebilirler. Vücutları kütleli ve adelelidir.Ancak bir o kadar şekil sahibi ve definisyona yatkın oldukları söylenemez bu nedenle yağ almaya yatkın ama yağ atma konusunda zorluk çekerler.
Bu tipler rahatı, zevki, yemek yemeyi ve toplumsal ilişkileri severler.

Body Building Yapmış Güçlü Kadınlar, Biceps and Muscle Woman

Body Building Yapmış Güçlü Kadınlar, Biceps and Muscle Woman
Body Building Yapmış Güçlü Kadınlar, Biceps and Muscle Woman


Mutluluk Hormonlarınızı Harekete Geçirin

Mutluluk Hormonlarınızı Harekete Geçirin!


Mutluluk hormonlarını harekete geçirmek, eklemlerinizi genç tutmak,

dolaşım sisteminizi korumak, kaslarınızı canlandırmak ve

sağlıklı kalmak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Yürümek!



!


Oturduğunuz yerde pasif egzersiz

Bursalı Ermetal Şirketler Grubu bünyesindeki Bürosit'in geliştirdiği ofis ve ev ortamlarında kullanılabilen Easy Norm Pedal (Enpedal), zaman problemi yaşayanlar için pasif egzersiz ve masaj imkanı sunuyor.
Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Enpedal'ın ofis ve ev ortamlarında kullanılabilen pasif egzersiz ve masaj aleti olduğunu söyledi.
Gülener, ritmik dairesel hareketler sayesinde Enpedal'ın, özellikle sürekli oturarak çalışan kişilere hareketlilik kazandırdığını ifade ederek, şöyle konuştu:

Isınma ve Soğuma Nedir ve Niçin Önemlidir ?

Isınma ve Soğuma Nedir ve Niçin Önemlidir ? “Isınma” egzersizleri, kaslarınızı, egzersizlere başlamadan evvel esnek hale getirip, daha risksiz kasılma ve gevşeme olanağı sağlayan hareketlerden oluşmaktadır. Bunun için genelde 5 dakikalık sabit hızda bisiklete binmek yada 5 dakikalık yürüyüş yeterli olmaktadır.
Birçok insan terleyene kadar devam etmeyi tercih etmektedir. “Soğuma” ise bunun tam tersidir. Vücut yavaşça soğutulur. Bu genellikle sabit hızda bisiklete binmek veya yürümek suretiyle yapılmaktadır. Ancak birkaç dakika içinde hız yavaşlatılmalıdır. Esneme hareketleri de soğuma hareketlerinin bir parçasını oluşturmaktadır.
Isınmanın temel amacı, kalp atım sayısını yavaşça arttırmaktır. Bunun iki yararı vardır:

  1. Vücut ısısını arttırmak,
  2. Vücudun fiziksel aktiviteye hazırlanabilmesi için, kasların ihtiyacı olan kanın ve oksijenin artmasını sağlamak. Bu sayede kasların ve bağ dokuların harekete hazırlanarak, daha esnek hale gelmesi ve sakatlanma riskinin azalması temin edilir.

Hastayken Antrenman Yapmalı mıyız ?

Hastayken Antrenman Yapmalı mıyız ? Eğer hastalık boyundan yukarıdaysa egzersizin bir sakıncası yoktur (sinüzit, baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi). Fakat hastalığınız fazla antrenmandan kaynaklanıyorsa, vücudunuzun birkaç gün toparlanabilmesi için dinlenmelisiniz.

Serbest Ağırlıklar mı Yoksa Makineler mi ?

Serbest Ağırlıklar mı Yoksa Makineler mi ? Bu konuda birinin diğerinden daha iyi olduğu tartışmaları devamlı olacaktır. Serbest ağırlıklar daha çok kas çalıştırır ve dolaylı olarak sabitlik, denge ve hareket serbestliği sağlarlar. Makineler ise ilgili kasları daha iyi izole eder ve barı veya kiloyu düşürme gibi bir riskiniz olmadığı gibi, bir yardımcıya da ihtiyaç duymazsınız. Genellikle ikisi birden kullanılır.

Hangi Egzersizlerden Kaçınmalıyız ?

Hangi Egzersizlerden Kaçınmalıyız ?
Yanlış uygulandığı ve kinesioloji sınırlarının dışına çıkıldığı zaman bütün egzersizler yaralanmaya neden olabilir. Emniyetiniz için, hareketleri doğru yapın, acele etmeyin, dengeli ve kontrollü olun. Dikkat edilmesi ve kaçınılması gereken hareketlerin başında şunlar gelmektedir :
  • Tam mekikler ( Mekik yerine “crunch” yapın )
  • Yüksek rowingler (Çekme hareketleri) omuz problemlerine ve ağrılarına yol açabilirler.
  • Derin pullover’ler omuz problemleri yaratabilirler.
  • Anî ve kontrolsüz olarak vücuttan daha önde bulunan bir ağırlığı eğilerek kaldırmaya çalışmak.
    Eğer egzersiz sırasında acı hissederseniz, devam etmeyin.

Kasların Çalışma Sırası Önemli Midir ?

Çalışma prensibi ve verimlilik açısından önemlidir. Kaslar büyükten küçüklere doğru çalıştırılmalıdır. Geniş kaslarınız yeterince gelişmişse zayıf olan kasları çalışmakla başlayabilirsiniz. Genelde şu sıra ile çalıştırmayı tercih etmelisiniz:
  • Quadriceps (Bacak)
  • Pectoralis (Göğüs)
  • Latissimus (Sırt)
  • Hamstring (Arka Bacak)
  • Deltoid (Omuz)
  • Calf (Baldır)
  • Triceps (Arka Kol)
  • Biceps (Pazu)
  • Forearm (Ön Kol)
  • Wrist (Bilek)
  • Abdominal (Mide ve Karın)

Gustavo Badell Photo, Ironman, Süper Vücut Geliştirmeci

Gustavo Badell body building photos
Gustavo Badell body building photos