Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

5 Ağustos 2010 Perşembe

Kas geliştirmek konusunda ciddiyseniz, Tercihlere Dikkat


Tercihlere Dikkat
Kas geliştirmek ve vücudunuzu değiştirmek konusunda ciddiyseniz, diyetinize çoktan başlamış olmalısınız. İrileşmek ve kaslarınızın büyümesi için bol miktarda protein almayı ihmal etmiyorsunuzdur. Karbonhidratı azaltarak göbek bölgeniz için iyi bir önlem alabilirsiniz.
Bunları zaten biliyor musunuz? O zaman size bilmediğiniz birkaç ip ucu verelim. Diyetinize çok sağdık kalamıyorsanız da birkaç düzenlemeyle beslenmenize daha çok özen gösterebilirsiniz. Size önereceğimiz yiyecekler kas geliştirmek, yağ birikmesini yavaşlatmak ve enerji seviyenizi tepe noktasında tutmak için idealdir.


Yağsız Yoğurt
Marketten yoğurt satın alırken içindeki yağ miktarına bakmıyoruz bile. Aslında besin değerine ve içindekilere bakmak gibi alışkanlıklarımız hiç yok. Yoğurt kaplarına gösterilen ilgisizliğin bir nedeni de yoğurdun Türk mutfağında çok yaygın olmasıdır. Sık tüketilen bir yiyecek olduğu için satın almak alışkanlık haline gelmiştir. Bu yüzden yoğurt alırken tek baktığımız şey markası ve kaç gram olduğudur.
Yağsız veya az yağlı yoğurt satın alarak önemli miktarda yağı beslenme döngünüzden çıkarmış olursunuz.

Tercihlere Dikkat

Ton Balığı Değil, Somon
Konserve ton balığı harika bir protein kaynağıdır. Ancak diğer ton balıklarına göre 3 kat daha fazla civa içerir ve sağlıklı omega 3 asitlerinin oranı oldukça düşüktür.
Konserve somon eti hemen hemen aynı miktarda proteine sahiptir. Lezzeti daha yoğun olan somon balığı aynı zamanda daha az civa içerir ve omega 3 oranı yüksektir.

Tercihlere Dikkat

Süt Sorunsalı
Süt vitamin, mineral ve bol miktarda protein içerir. Ancak yoğurt konusunda yaşanan sorun, süt konusunda da karşımıza çıkıyor.
Süt, kas geliştirenler için harika bir içecektir. Ancak içtiğiniz miktara dikkat etmezseniz aldığınız kalori miktarı sandığınızdan fazla olabilir. Göbek ve bel bölgenizdeki yağlanmaya katkıda bulunmak istemiyorsanız az yağlı süt tercih edin. Aromalı sütleri tercih etmeyin çünkü bu sütler bol miktarda şeker içerirler.

Kahve Yerine Yeşil Çay
Ah şu alışkanlıklar! Her sabah kahve içmeden duramıyorsanız, daha sağlıklı bir çözüm olarak size yeşil çay verelim.

Yeşil çay çok güçlü bir antioksidandır. Yeşil çayın kansere ve birçok hastalığa karşı etkili olduğu bilinmektedir. Bunun yanında yeşil çayın göbek bölgenizdeki yağları azalttığını biliyor muydunuz? Yeşil çay karın kaslarınızdaki yağ oksidasyonunu arttırarak yağ miktarına doğrudan müdahale eder.

Tavuk mu, Kırmızı Et mi?
Kas dokusu kazanıp irileşmekte güçlük çekiyorsanız yağsız kırmızı et tercih etmelisiniz.

Tercihlere Dikkat

Kırmızı et bol miktarda protein ve keratin içerir. Bunun yanında kırmızı etin içindeki mineral, vitamin ve kalori oranı tavuktan daha fazladır. Yani irileşmek konusunda kırmızı et size daha çok yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates