Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

12 Ağustos 2011 Cuma

Sarkan kollar tüm kadınların korkulu rüyasıdır



Sarkan kollar tüm kadınların korkulu rüyasıdır. Kol bölgesinde görülen sarkma ve doku gevşemesi, ilerleyen yaşla birlikte daha sık görülür. Can sıkıcı bir görüntü oluşturan sarkık kollardan egzersiz yaparak kurtulabilirsiniz.
Kollardaki sarkmanın nedenler yaş, hormonlar ve genler gibi geniş kapsamlı konular olabilir. Bu yazıyı okuduktan sonra insanlara el sallarken veya kısa kollu kıyafetler giydiğinizde çekinmeniz gerekmeyecek.
Kol Sarkmasına Son

Kadınların egzersiz rutinleri genellikle bel, karın, kalça ve baldır bölgeleri üzerine yoğunlaşmıştır. Egzersiz yaparken kol bölgesine yeterince önem verilmez. Bu yüzden ileride öz güveninizi sarsacak olan kollardaki sarkan bölge, spor yaparken ihmal edilir. Koşu bandı ve step aletleri gibi kadınların çoğunlukla tercih ettiği egzersiz aletleri de kol bölgesini çalıştırmayan spor aletleridir.
Kolunuzdaki sarkmayı önlemek veya yok etmek için kol kaslarını kapsayan direnç egzersizleri yapmalısınız. Tricep kaslarını çalıştırarak kaslarınızı geliştirip göstermekten utanmayacağınız kollara kavuşabilirsiniz. Direnç egzersizlerini sürekli olarak yapmazsanız koldaki doku gevşeyerek eski halini alabilir.



Kol Sarkmasına Son

Tricep kasları kolunuzun üçte ikisini oluşturur. Bu yüzden tricep kaslarını şekillendirmek kolunuzu da şekillendirmeye yetecektir. Ancak, yalnızca tricep kaslarını geliştiren egzersizler yaparsanız kolunuzda dengesiz bir gelişmeye neden olabilirsiniz. Tricep kaslarını geliştirirken bicep kaslarını da ihmal etmemelisiniz. Tricep kaslarını haftada 3 gün çalıştırıyorsanız, bicep kaslarınızı da en az 2 gün çalıştırmalısınız.
Kollardaki sarkmaya karşı yapacağınız kol kası egzersizleri gözünüzü korkutmasın. Sarkık kollardan kurtulmak için kaslı ve iri kollara sahip olmanız gerekmiyor. Kadınların yaptığı kol kası egzersizleri, erkeklerdeki hızlı bir irileşmeye neden olmaz. Bunun nedeni hormonlardır. Kadınlar kas geliştirme egzersizleriyle erkekler kadar kaslanamazlar. Bu yüzden biraz direnç egzersizi yapmaktan korkmanıza gerek yok.
Kol Sarkmasına Son

Yine de egzersizlerinizi hafif tutmak isteyebilirsiniz. Öncelikle ısınma hareketi olarak en hafif ağırlıkları kullanın ve normal hızda 12-16 tekrardan oluşan bir set uygulayın. Bir sonraki turda ağırlığı arttırdığınızda dikkat etmeniz gereken konu duruşunuzdur. Hafif ağırlıktan biraz ağırına geçince vücudunuz buna hemen adapte olamaz ve dengeyi sağlamak için formunuzda bozulmalar meydana gelir. Örneğin, direnç lastiği kullanırken kolunuz yerine bacak ve gövdenizden destek alıyorsanız, veriminizi düşürüyorsunuz demektir.
Duruş ve teknik konuları özellikle ağırlık kaldırma egzersizlerinde başınızı belaya sokabilir. Yanlış kaldırma teknikleri ve yanlış duruşlar eklemlerinizi zedeleyerek kalıcı sakatlıklara neden olabilir. Daha önce ağırlık kaldırmadıysanız tecrübeli bir uzmandan yardım almayı unutmayın.
Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates