Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

12 Ağustos 2011 Cuma

Kol Sarkması

Yaşlanma, kilo alıp-verme, güneşlenmek, yer çekimi gibi etkenler deri ve derialtı dokusunda gevşemeyi arttırarak, zamanla kol sarkmalarına neden olabilir. Kolları sıkılaştırmak için hareketler
dendiğinde akla önce arka kol triseps kaslarımız gelir, çünkü arka kol kaslarını egzersiz hareketleri ile çalıştırdığınızda kollarda oluşan sarkmaları toparlayıp, daha sıkı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Sabahları aç karna yapacağınız kol hareketleri, kaslarınızı geliştirmenize yardımcı olup cildin deformasyonunu minimuma indirecek, sarkmaları da tedavi edecektir. Kalbinizin de biraz hızlanmasına izin verirseniz tam bir kardiyo egzersizi yapmış olursunuz. Yani hem kollarınız sıkılaşır hem de metabolizmanız hızlanarak yağ yakışını sağlarsınız…



Her ne kadar farklı kültürlerde şişkin pazuların güçlülük simgesi olduğu düşünülse de kollara hacim ve dolgunluk veren triseps kaslarıdır. Vücudunuzdan her hangi bir şeyi ittirmek istediğinizde veya dirseğinizi düzleştirmeye alıştığınızda arka kol kaslarını kullanırsınız. Örneğin; şınav çekerken bir bakıma yeri kendinizden ittirmeye çalışıyorsunuz, vb.




A) Kablolu Sisteme üstten "V" bar takarak kavrayın, dirsekleriniz vücudunuza yapışık, bacaklar hafif açık olsun.

B) Dirseklerinizi ve kalçanızı oynatmadan, ağırlığı mümkün olduğunca aşağıya, bacaklarınıza doğru çekin.


Kolunuzu bükerek, V barı yeniden başlangıç pozisyonunuza çıkarın. Yerçekimiyle gitmesine izin vermeyin, arka kol kasınızı kullanarak yavaşça bırakın.




A) Bir çift dambıl alıp bir sehpaya oturun. Dambılları kaldırıp başınızın üstünde, kollarınız gergin bir şekilde tutun. Avuç içleriniz birbirlerine bakıyor olsun.


B) Dirseklerinizden omuzlarınıza kadar olan bölümü oynatmadan, ağırlığı indirin. Kollarınızı düzleştirerek, ağırlığı yeniden başlangıç pozisyonunuza döndürün.



A) Kablolu Sisteme üstten ip takarak uçlarını kavrayın, dirsekleriniz vücudunuza yapışık, bacaklar hafif açık olsun.


B) Dirseklerinizi ve kalçanızı oynatmadan, ağırlığı mümkün olduğunca aşağıya, bacaklarınıza doğru çekin.

Kolunuzu bükerek, ipi yeniden başlangıç pozisyonunuza çıkarın. Yerçekimiyle gitmesine izin vermeyin!




A) Bir çift dambıl alıp ince bir sehpaya uzanın. Dambılları kaldırıp alın üstünde, kollarınız gergin bir şekilde tutun. Avuç içleriniz yere bakıyor olsun.

B) Dirseklerinizden omuzlarınıza kadar olan bölümü oynatmadan, ağırlığı indirin. Kollarınızı düzleştirerek, ağırlığı yeniden başlangıç pozisyonunuza kaldırın.




A) Bir pilates veya yoga topu ile sehpanın önüne geçip, elleriniz sehpanın üzerine ayaklarınızı topun üzerine yerleştirin, dirsekler düz olsun.

B) Dengenizi kaybetmeden yavaşça kendinizi aşağıya indirin ve tekrar kollarınızı düzleştirerek başlangıç pozisyonunuza dönün.



DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER
Vücut, dokuları tamir etmek ve kas yapmak için proteine ihtiyaç duyar. Yeterli protein alamayan vücut kas yapamaz. Vücut bu durumda protein ihtiyacını karşılamak için kasları eritmeye ve kullanmaya başlar ve bu durum kas dokusu gevşemeleri sonrasında sarkmaya neden olur. Ani kilo kayıplarında sıkça karşılaşılan tabloda protein zafiyeti kas dokusunda gevşemeye yol açarak kas hücrelerinin önemli ölçüde kaybına neden olur. Bu sebepten dolayı egzersizlerden sonra bir whey proteini içeceği tüketmeye çalışın!
Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates