Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Direnç Lastiğiyle Evde Spor



Spor salonundaki lastikleri görmüşsünüzdür. Çoğumuz bunlara burun kıvırır yanlarından geçeriz. Koca koca ağırlıklar bize daha cazip görünür. Aslında kimsenin kullanmaya yanaşmadığı bu lastikler kas geliştirmek ve yağ yakmak için harika bir spor aletidir.


Direnç Lastiğiyle Evde Spor




Direnç lastikleri yerine serbest ağırlık kullanmak bazı durumlarda daha iyi olabilir. Örneğin, tek bir kas grubunu çalıştırmak veya zayıf olan tarafınız için yapılan tek taraflı egzersizlerde serbest ağırlıklar daha etkili olabilir.
Direnç lastikleri serbest ağırlıkların sahip olmadığı bir özelliğe sahiptir. Bu da değişken direnç seviyesidir. Lastik gerildikçe kaslarınıza uyguladığı direnç artar. Kalın direnç lastikleri kas gücünü arttırmak için yapılan antrenmanlarda kullanılır. Daha ince olanları bol tekrarlı egzersizlerde kullanılır. Taşıma ve saklama gibi dertleri olmayan direnç lastikleri, evde spor yapmak için de harika bir seçenektir.
Egzersiz 1

Direnç lastiğini sağlamlığından emin olduğunuz bir yere bağlayın. Açıktaki ucunu iki elinizle kavrayın ve bağlantı noktasa yan durun. Lastikleri gererek kolunuzu ileriye doğru sabit tutun ve lunge hareketine başlayın.

Egzersiz 2

İlk egzersizde olduğu gibi pozisyon alın ama bu sefer lastiği tek elinizle kavrayın. Önce bulunduğunuz noktada lunge hareketi yapın. İkinci sefer için bağlantı noktasından bir adım açılın ve lunge hareketini tekrarlayın. Böylece lastiğin kaslarınıza uyguladığı direnç sürekli değişecek ve kaslarınız sürekli uyarılacaktır.
Aynı hareketi diğer kolunuzla da uygulayın. Lunge hareketinizi sabit bir tempoda tekrarlamak sizin için daha iyi olacaktır.

Egzersiz 3

Direnç lastikleriyle şınav çekmeye ne dersiniz? Lastiği belinize güvenli bir şekilde bağlayın. Daha sonra iki ucunu tutamakları avuç içinize oturacak şekilde kavrayın. Şimdi şınav çekmeye hazırsınız. Yükseldiğiniz zaman lastikler gerilerek direnç oluşturacaktır.
Bu şekilde kol kaslarınız daha büyük bir yük altında kalır. Ayrıca şınav çekerek geliştirdiğiniz göğüs, omuz ve sırt gibi kas grupları da daha fazla dirence maruz kaldıkları için daha çok gelişirler.

Egzersiz 4

Direnç lastiğini omuz hizanızda tutun veya yapabiliyorsanız omzunuza dolayın. Diğer ucunu da ayaklarınızın altına alarak sabitleyin. Şimdi belinizde bir oyuk kalacak şekilde çömelip kalkın.

Egzersiz 5

Direnç lastiğinin bir ucuna sol ayağınızla basın. Diğer ucunu sol elinizle omuz hizasında tutun. Şimdi dizinizi hafifçe kırın ve hemen ardından kolunuzu tüm gücünüzle havaya kaldırın. Kolunuz tavanı işaret edene kadar kaldırın.
Bu hareketi yaparken momentumunuzdan yararlanın ve kolunuzu kaldırırken tüm gücünüzü kullanmaktan çekinmeyin.
Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates