Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Sabah egzersizi zayıflatıyor

Uzmanlar özellikle sabah yapılan sporun yağ yakımına katkısının büyük olduğunu, zayıflatıcı hormonların sabah saatlerinde salgılandığını ve daha etken olduğunu açıkladı.
Yağ yakımında ve kilo kontrolünde yanlış egzersiz seçiminin süreci yavaşlatıp motivasyonu düşürdüğünü söyleyen uzmanlar; egzersiz saatinin, egzersiz tipinin, seçilen cihazlardaki ölçüm ve motivasyon olanaklarının tümünün süreci etkilediğini söyledi.

26 Ağustos 2011 Cuma

Kristin McGee - Weight Loss Pilates (2009) Bedava İndir Free Download

Kristin McGee - Weight Loss Pilates (2009)







Kristin McGee - Weight Loss Pilates (2009)
English | 01:06:49 | XviD | 688x384 | 25.00fps 1095 Kbps | MP3 128 Kbps 48.0khz | 523MB
Genre: eLearning
The two workouts in this int./adv. DVD promote weight loss by getting your heart rate up and building toned muscles. Weight Loss Pilates from Acacia is not for beginners, but those of you with Pilates/fitness training will enjoy the inventive way that Kristen McGee combines cardio and Pilates-based toning moves.

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Tramplen Atlama

Havada durdular, şahitleri var

Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda Tramplen Atlama sporcuları performanslarını sergilerken adeta havada asılı kaldılar.








Tramplen Atlama

12 Ağustos 2011 Cuma

Kol Sarkması

Yaşlanma, kilo alıp-verme, güneşlenmek, yer çekimi gibi etkenler deri ve derialtı dokusunda gevşemeyi arttırarak, zamanla kol sarkmalarına neden olabilir. Kolları sıkılaştırmak için hareketler
dendiğinde akla önce arka kol triseps kaslarımız gelir, çünkü arka kol kaslarını egzersiz hareketleri ile çalıştırdığınızda kollarda oluşan sarkmaları toparlayıp, daha sıkı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Sabahları aç karna yapacağınız kol hareketleri, kaslarınızı geliştirmenize yardımcı olup cildin deformasyonunu minimuma indirecek, sarkmaları da tedavi edecektir. Kalbinizin de biraz hızlanmasına izin verirseniz tam bir kardiyo egzersizi yapmış olursunuz. Yani hem kollarınız sıkılaşır hem de metabolizmanız hızlanarak yağ yakışını sağlarsınız…



Her ne kadar farklı kültürlerde şişkin pazuların güçlülük simgesi olduğu düşünülse de kollara hacim ve dolgunluk veren triseps kaslarıdır. Vücudunuzdan her hangi bir şeyi ittirmek istediğinizde veya dirseğinizi düzleştirmeye alıştığınızda arka kol kaslarını kullanırsınız. Örneğin; şınav çekerken bir bakıma yeri kendinizden ittirmeye çalışıyorsunuz, vb.

Sarkan kollar tüm kadınların korkulu rüyasıdır



Sarkan kollar tüm kadınların korkulu rüyasıdır. Kol bölgesinde görülen sarkma ve doku gevşemesi, ilerleyen yaşla birlikte daha sık görülür. Can sıkıcı bir görüntü oluşturan sarkık kollardan egzersiz yaparak kurtulabilirsiniz.
Kollardaki sarkmanın nedenler yaş, hormonlar ve genler gibi geniş kapsamlı konular olabilir. Bu yazıyı okuduktan sonra insanlara el sallarken veya kısa kollu kıyafetler giydiğinizde çekinmeniz gerekmeyecek.
Kol Sarkmasına Son

Kas Nedir - Kaslar ne işlere yarar, neden önemlidir ?

Kas Nedir

En basit tanımıyla; hareketten sorumlu dokumuza "kas" denir. İskelet sistemiyle birlikte hareketten sorumludur ancak bu yazımızda iskelet sisteminin detaylarına değinilmeyecektir. Kas, çok sayıda kas hücrelerinden oluşan bir hareket organıdır. Kasın karakteristik özelliği "kasılabilir" olmasıdır. Kas hücreleri büzülme (kontraksiyon) ve uzama yeteneğine sahip organlardır. Kas hücreleri, myofibril denilen kasılabilir protein yapılarla karakterizedir.
Kaç Çeşit Kas Vardır

Bar Tutuş Şekline Göre Pazu Kısmı Gelişimi



Dar tutuslarda pazu kasının dısa vuran kısmı( long head)gelişir.acıklık arttıkca içteki tepeye dogru gelısım gosterır .(short head)

11 Ağustos 2011 Perşembe

Evde Jimnastikle Kilo Kaybı - Bajar de Peso : Gimnasia en casa

Bajar de Peso : Gimnasia en casa

DivX (Avi) | Español | 730Mb

No tienes por qué salir de casa para conseguir los beneficios del ejercicio y la gimnasia. Este nuevo método muestra como con un poco de imaginación puedes tener un emocionante programa de ejercicios, usando los utensilios domésticos que te encuentres por tu casa. Latas, botellas de agua, guías telefónicas, sillas.., todo puede ser usado para recrear el mismo efecto que muchas máquinas que se encuentran en los gimnasios.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Sağlık - Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri: Kanser tedavisinde egzersiz önemli

Sağlık - Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri: Kanser tedavisinde egzersiz önemli: "'Kanser tedavisinde egzersiz önemli' Kanser tedavisi gören hastalar için egzersizin büyük önem taşıdığı bildirildi. İngiliz yardım kurulu..."

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

7 Ağustos 2011 Pazar

Pratik Güç Egzersizleri



Güç kazanma egzersizleri için spor salonuna üye olmanız gerekmiyor. Basit ve ucuz spor aletleriyle evinizden dışarı çıkmadan yapabileceğiniz egzersizlerle kaslarınızı, kemiklerinizi ve eklemlerinizi harekete geçirip kısa zamanda güç toplayabilirsiniz. Her yaş grubunun rahatlıkla yapabileceği bu egzersizler özellikle orta yaş ve üzeri için büyük önem taşıyor. Bu yaş grubunda görülen kemik erimesi, denge ve güçsüz eklemler gibi sorunları güç egzersizleriyle önlemek mümkün.
Sandalyede Çömelme
andalyede Çömelme

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak sandalyenin önünde durun. Yavaşça oturun ve sandalyeye temas eder etmez sırtınızla sandalyeden destek almadan ve kendi momentumunuzu kullanmadan kalkın. Çok zorlanıyorsanız ellerinizi baldırlarınıza koyarak destek alabilirsiniz. Bu egzersizin zorluk seviyesini arttırmak için kollarınızı yere paralel olacak şekilde ileriye uzatarak elinizde ağırlık taşıyın.
Sandalyede Top Egzersizi
Sandalyede Top Egzersizi

Sandalyede dimdik oturun. Sırtınızı geriye yaslamayın ve karın kaslarınızı gergin tutun. Ayaklarınızın önüne orta boy bir top koyun. Şimdi sağ ayağınızı kaldırın ve ayağınızın altıyla topun üstüne hafifçe dokunduktan sonra

4 Ağustos 2011 Perşembe

At Yarışı Nedir

ABD ile SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) arasında 1961′de resmen başlayan siyasî, ekonomik ve teknolojik çekişme. Ay yarışı gerçekte, uzay çalışmalarında en başarılı ülke olma yarışı olarak da düşünülebilir.

Tribün Guruplarının Adları

Tribün Guruplarının Adları Dünyanın çeşitli takımlarının tarftarlarının Tribünlerde kendilerine verdikleri adlar.

Fenerbahçe - Genç Fenerbahçeliler (GFB)
Galatasaray - Ultraaslan
Beşiktaş - Çarşı

Lazio - Irriducibili
Lech Poznan - Kolejorz
AS Roma - Opposta Fazione
AEK Athens - Original 21
Dinamo Zagreb - Bad Blue Boys
River Plate - Los Borrachos
Legia W. - Zyleta
Chelsea - Headhunters
Feyenoord - Vak-X
Panathinaikos - Gate 13
Ferencvaros B. - Kettes Szektor
Hajduk Split - Torcida
R.S. Belgrad - Delije
Aris Saloniki - Gate 3
Dinamo Bucharest - Nuova Guardia
Levski Sofia - Com. Levski Ultra Front
FC Bruge - Blue Army
FK Sarajevo - Horde Zla
Ol. Marseille - Commando Ultra '84
Paris St.Germain - Supras Auteuil
Ajax Amsterdam - F-Side
Den Haag - North Side
Milan - Fossa Dei Leoni
Rapid Wien - Ultras Rapid
Hammarby IF - Bajenfans
AIK Stockholm - Black Army
FC Basel - Freaks
Real Madrid - Ultras Sur
Atletico Madrid - Frente Atletico
Sparta Praha - Red Pirates
Ljubljana - Green Dragons
Leeds - Service Crew
Cardiff City - Soul Crew
Bor.M.Gladb. - Com.Ultra Nero Verde
Kaiserslautern - Generation Luzifer
Atletico Mineiro - Torcida Galoucura
Botafogo - Torcida Jovem
Sao Paulo - Independente
Univers. Chile - Los de Abajo
Am. de Cali - Baron Rojo Sur
Sporting L. - Torcida Verde
D. Kiev - Trojans
CSKA Moscow - Red-Blue Warriors
Spartak Moscow - Flint's Crew


Teksas Manifesto (1963)
''HER TÜRLÜ BİZANS OYUNLARINA RAĞMEN İSTANBUL HEGOMONYASINA SON VERECEĞİZ''

80'li Yıllarda Bursaspor Tribünlerinin en çarpıcı pankartlarından birisiydi bu , aslında pankarttan çok bir dava'yı bir Felsefeyi anlatıyordu, ''FUTBOL YALNIZCA FUTBOL DEĞİLDİR'' değişinin kanıtı olan türk futbolunun, üç İstanbul kulübünün emrine teslim edilmesine baş kaldırışının başlangıcı futbol takımlarımızdan daha çok tribünlerimizde oluştu , Bursasporumuzun kuruluşu ile birlikte , olaylı Zonguldak deplasmanı sonrası TEXAS ünvanını alan Bursaspor aşıkları daha sonra 1967 yılında 1.lige çıkmamızla İstanbul dukalığının karşısına her zaman tüm haşmetiyle dikilerek malum takımların taraftarının en azından bursamıza istediği gibi at oynatamayacağını tüm Türkiye'ye göstermiştir.
http://www.yasamoyunu.net/tribunler_bahis_iddaa_yarislari/20416-tribun_guruplarinin_adlari.html
1981-1993 arası sabahlamalar döneminde de malum takımların taraftarları ile yapılan gece savaşlarıyla da adından söz ettiren gurubumuz , her alanda tam bir ANTİ İSTANBUL felsefesiyle hareket etmiştir. 80'li yılların sonunda avrupada başarılı sonuçlar alan istanbulun bir semt takımına tüm Türkiye'ye yalakalık yaparken bursa Atatürk Stadı o takımın avrupadaki takibi lehine yapılan tezahüratlarla inlemiş , Türkiye'de ilk olan bu olayı o zamanın en popüler spor dergisi gelişim spor geniş olarak işlemiştir. Teksas'ılar Bursa şehrinin askerleridir bursa şehrinin her değerine başta Bursaspor olmak üzere sonuna kadar bağlıdır ve bağlı kalacaktır..

Bursasor Tribünlerinden Resimler





Dünyanın En Önemli Tribünleri

Dünyanın En Önemli Tribünleri Tribün demek bir yaşam biçimi demektir..Kombineyi cebe indirip her maç stadda olmaktan farklı bir şeydir tribün insanı olmak..Kız arkadaşını sevmediğin kadar takımını sevmek,hayatından ailenden dostlarından kısacası her şeyden vazgeçebilmektir..Gerekirse tribünün için ölebilmeyi göze alabilmektir..Hatta rakip tribünlerin iyi olmasını istemektir..

Tribün nedir,kültürü nedir anlatmaya kalksak sayfalar dolusu yazı yazmamız gerekir..Sizlerle paylaşmak istediğimiz şey biraz farklı..Liverpool,Milan gibi takımların tribünleri dünya çapında şöhrete sahiptir..Ancak bu şöhret tribünlerin başarısından değil takımların popüleritesinden kaynaklanmaktadır..Sizlere bu topicte dünya tribün aleminin gerçek anlamda en büyüklerini en iyilerini tanıtmaya çalışacağız.. Okuyacağınız yazıda gerçekten en büyük olanları tanıyacaksınız..Ve gerçekten holiganizmi hayat felsefesi olarak seçenleri..

İşte karşınızda dünyanın en büyük tribünleri..

AEK(Yunanistan)-->Original 21



Kendisi de bir AEK taraftarı ve futbol takımında 8 yıl boyunca forvet oynamış olan Demis Nikolaidis günümüz futbolunda takım aşkının en büyük sembollerinden biri haline geliyor.

Olimpiyat Afişleri






























Olimpiyat Afişleri








































Olimpiyat Afişleri

Dalışta İşaret Dili

Dalışta İşaret Dili

İnsanlar birbirleriyle iletişim kurmak için konuşurlar. Su altında normal şartlarda konuşmak mümkün olmadığından,dalıcıların güvenliğinin sağlanması, dalış planının eksiksiz ve tam yerine getirilmesi,sorunların anlaşılır ve net biçimde birbirine aktarılması için iletişim kurma ihtiyacı basit işaretlerle halledilmiştir. Bu işaretler zamanla evrenselleşmiştir.

CMAS ULUSLARARASI İŞARETLERİ:

a-Zorunlu işaretler.
b-Zorunlu olmayan işaretler.

İŞARET VERECEĞİNİZ DALICININ ÖNCE DİKKATİNİ ÇEKMELİSİNİZ.

ZORUNLU İŞARETLER:

Sualtında algılamada herhangi bir nedenle güçlük veya bilinç kaybı görülebilir. Bu nedenle durumun hızla anlaşılması için önemli işaretlere yanıt zorunluluğu getirilmiştir. Bu işaretlere yanıt alınamadığı takdirde,dalıcının bir sorunu olduğu düşünülmeli ve buna göre girişimde bulunulmalıdır.




ZORUNLU OLMAYAN DALIŞ İŞARETLERİ

Türkiyede Cumhuriyet Döneminde Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmeni

CUMHURİYET DÖNEMİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Kurtuluş Savaşı bitip zafer kazanıldıktan sonra sıra, milletin her bakımdan kalkınması için alınacak tedbirlere gelmiştir. Milletin fikren, ruhen ve bedenen kalkınmasında kendisine büyük görev düşen eğitim işi ele alınacaktır. 1921Temmuzunda toplanıp çalışmalarını bitiremeden dağılmış olan Maarif Kongresinin devamı, 15 Temmuz, 1923-15 Ağustos 1923 tarihleri arasında sürdürülmüş ve Birinci Heyet-i İlmiyye (Bilimsel Heyet) adıyla eğitim tarihimize geçmiştir. Millî Eğitim Bakanı İsmail Safa Bey'in başkanlığında toplanan (40) kişilik bu heyette Terbiye-i Bedeniye Muallimi (Beden Eğitimi Öğretmeni) Selim Sırrı

Karda Sörf Keyfi: Snowboard


Karla kaplı yüksek alanlardan, dalgalar üstünde sörf yaparcasına �Board� üzerinde inmeyi anlatan Snowboard; ülkemizde gün geçtikte daha çok ilgi görmeye başladı. Artık Snowboard, kış sporları içinde hız ile dengenin birlikte kullanıldığı bir doğa sporu olarak yerini alıyor.

İki ayağınızı board üzerine koyarak kaymanın keyfidir Snowboard. Kayakta hız ve denge için geçerli olan kuralların benzerleri Snowboard�a da geçerli. Sadece elleriniz serbest ve iki ayağınız da Snowboard tahtası üzerinde sabit.

Karda Özgürlüğün Keyfi: KAYAK






Türkiye bugün, ülkenin dört bir yanına yayılmış uluslararası standartlarda kayak merkezlerine ve pistlerine sahip. Günümüzde 20 kayak merkezinde farklı kayak türleri için hem doğal hem teknik-sosyal altyapı hazır bulunuyor. Zorlu kış şartları nedeniyle evlerimize kapandığımız bu günlerde ise kayak yaparak, karın beyazlığında doğayla içiçe olmanın özgürlüğünü yaşayabilirsiniz.

Eğer daha acemiyseniz ayağınıza kayakları geçirip hemen kaymaya başlayayım demeyin sakın. Önce yazımızı okuyun, sonra da ders almak için bir kayak hocası bulun. Dağların eteklerinde özgürlüğün keyfini yaşamak için davetlimizsiniz...






Kayak, insanın doğayla mücadelesinde tahta parçaları üzerinde şekillenmiş

Yüksek protein düşük karbonhidrat almak daha fazla yağ yaktırır mı?

Yüksek protein düşük karbonhidrat almak daha fazla yağ yaktırır mı?

Hiçbir diyet vücudun egzersiz sırasında yağ yakmasını sağlamaz. Yağ ancak 20 dakikalık egzersiz sonrasında kullanılır. Ve çoğu kişi 15-20 dakika yaptığı egzersiz sırasında yağ yakamaz, daha uzun süre devam edilmelidir. Karbonhidrat yerine proteini arttırmakla değil egzersizin süresini 20 dakikayı geçirdiğiniz sürece yağlar yanmaya başlar.
Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

Bilek Güreşi Bilek Güresiyle ilgili Hersey!

Aslında dünyanın en eski ve amatörce olan şekliyle bile en yaygın sporlarından biri olan bilek güreşinin bilinen ilk organize turnuvası 1952 yılında california nın Petaluma şehrinde bulunan Gilardi nin salonunda yapılmıştır.Bill Sobranes isimli genç araştırmacı bu bilinen ilk müsabakayı organize etmişti.ardından kuzey california ve california eyalet şampiyonaları düzenlendi.yapılan ilk dünya bilek güreşi şampiyonası 1962 yılında yine petaluma california da düzenlendi.bu müsabakanın ismi WWC idi,ve günümüze değin her yıl sonbaharda yapılmaktadır.

Sporda Hedef Belirleme Motivasyon

Sporda hedef belirleme, sporcunun amacina ulasabilmek içim öncelikle elde edilmesi gereken özelliklerin ortaya konulmasi anlamina gelir. Hedeflerin belirlenmesi, sporcunun performansini gelistirmek için planlamalar yaparken antrenöre yol gösterir.
Sporcudan beklenenlerin neler oldugunu açik ve anlasilir biçimde ortaya koyacagi için de sporcunun motivasyonunu artirarak, çalismanin kalitesini yükseltir. Sporda hedefler belirlenirken sporcunun sahip oldugu fiziksel ve psikolojik beceriler göz önünde bulundurulmalidir.
Ulasilmasi çok zor olan hedefler ya da hemen basarilabilecek kolay hedefler bir yarar saglamaz. Sporda yeni baslamis, kendi kapasitesi ve spor bransiyla ilgili yeterli bilgisi olmayan genç sporcularda hedef belirlemeyi antrenör yapilmalidir.
Ancak, ilerlemis sporcularda, hedefin sporcunun kendisi tarafindan belirlenmesi sporcunun daha istekli ve sorumlu davranmasini saglar. Bu durumu antrenör ve sporcu arasinda samimi ve güvene dayali bir iliski bulunmali, sporcunun hedeflerini belirlemesine ona yardimci olmalidir.

Psikolojinin Spora Yeni Başlayanlardaki Etkileri

Sportif başarı bedensel performans zihinsel performans ve psikolojik performansın toplamlıdır.
Spora yeni başladıysanız psikolojiniz buna hazır değilse vucudunuz çeşitli reaksiyonlar gösterebilir
Eğerki psikolojinizde kaygılar var ise yapacağınız spordaki gelişimlere gölge düşürebilir
Spora kendini pisikolojik yönden hazırlamış kişiler yada hazır hisseden kişilerin rahat tavırları,çabuk kavrama,ve gelişim kaydetmesi diğerlerine oranla yüksektir.

Hacimlenme İlkesi ( Bulking Primer )

Hacimlenme İlkesi ( Bulking Primer )Vücudunuz için belli bir yağ oranının hedefini koymadan, kafanızdaki kas kütlesi hedefini koymayın kendinize.Tercihen, 7 adım lık bir test hazırlayın ve her adımda birkaç kere ölçümler yapınız.belli bir deger alın ki hedefleriniz daha açık olsun..eger belli bir yağ oranını aklınızda bulundurmazsanız, rakamlara cok kafa yorar ve istemeden, cok fazla yağ alarak istediginiz kiloya ulaşırsınız..

Surf Foto Galeri


Windsurfing Fotogaleri

Windsurfing Fotogaleri




Windsurfing

Wimbledon'da bir gün nasıl geçer?

Wimbledon'da bir gün nasıl geçer?




Dünyanın en ünlü tenis turnuvasının yabancısıysanız, Wimbledon'da ne yenilip-içildiğini, neler yapıldığını öğrenmek için bu yazıyı okuyun! Bu turnuva sadece bir spor etkinliği değil adeta bir festival.
1877'den günümüze kadar devam eden ve dünyanın en eski tenis turnuvası unvanına sahip Wimbledon Tenis Turnuvası, bu yıl 22 Haziran-5 Temmuz arasında yapılıyor. Şampiyonanın ikinci günü, 23 Haziran'da, turnuvaya bileti olan şanslı kişilerden biri olarak ben de yola koyuldum. Birkaç gün öncesine kadar arkadaşlarım biletlerin internetteki değişik açık artırma sitelerinde 600 ila 1000 sterlin arasında olduğunu söyleyince, gözüme daha da kıymetli görünen biletimden başlayarak çantamı hazırladım. Wimbledon'a girerken ayrıca sol tarafta biletsizlerin girdiği bir kuyruğu da göreceksiniz. Bu kuyruk benim de sonradan öğrendiğime göre oldukça meşhurmuş ve de The Queue, yani 'kuyruk' olarak adlandırılıyormuş. Buraya bir gece önceden gelip kamp kurulması gerekiyor. Bu konuda uzmanlaşmış bir blog'da yazılanlara göre ilk 300 içinde olursanız, merkez ya da birinci kortta yer bulabiliyormuşsunuz. Southfields istasyonundan Wimbledon'a giden yolda pek çok firma kendi ürünlerini ücretsiz olarak dağıtıyor, elbette turnuva boyunca o yoldan geçenlerin sayısı

Açık Hava Sporlarının Püf Noktaları

Açık Hava Sporlarının Püf Noktaları
Spor bilerek yapılırsa sağlıklı, bilmeden yapılırsa ölümcül olabilir!
Son aylarda gündeme gelen profesyonel sporcuların ani ölümleri açık hava sporcularını da tedirgin ediyor. Oysa bu üzücü olaylara engel olmanın iki yolu var: Tıbbi kontrollerin düzenli yapılması ve bilinçli spor...

Yüzme, Serbest Çıkış- Dönüş,Kelebek Dönüş (Animasyon)

Yüzme, Serbest Çıkış- Dönüş,Kelebek Dönüş (Animasyon)





Serbest Çıkış

,

Serbest Dönüş




Kelebek Dönüş



Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

Yüzerken Nelere Dikkat Etmeli? Su Egsersizleri

Yüzerken Nelere Dikkat Etmeli?

Düzenli olarak yapılan egzersizin insan sağlığına olumlu katkıları vardır. Düzenli bir şekilde egzersiz yapanlarda sigara ve alkol içme alışkanlığı ve aşırı şişmanlık oldukça az görülüyor. Gençliğinde ve hamileliğinde spor yapan anne adaylarında, ölü ve erken doğumlar görülmüyor. Uygun bir şekilde yapılan spor tüm yaş gruplarındaki insanlara olumlu katkılar sağlıyor.

Bilinçsiz havuz atlayışlarına dikkat

Sıcak havalarda serinlemek ve hoşça vakit geçirmek için sıkça tercih edilen havuzlar, dikkat edilmediği takdirde kulak sağlığına ciddi ölçüde zarar verebiliyor. Bilinçsizce yapılan atlayışlar ve yanlış yüzme teknikleri ile klorlu suyun kulağa girmesinin dışında havuza girerken kulak tıkacı kullanılmaması da dış kulak yolu enfeksiyonuna yol açabiliyor.
Memorial Hizmet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Murat Enöz, yazın dikkat edilmesi gereken dış kulak yolu enfeksiyonları ve tedavileri hakkında bilgi verdi. Tatile çıkmayı ve havuza girmeyi planlıyorsanız kulak sağlığınıza iki kat özen göstermeniz gerekmektedir. Tatilcileri bekleyen en önemli tehlikelerden biri de dış kulak yolu enfeksiyonlarıdır.

Dış kulak yolu enfeksiyonunun nedenleri;

3 Ağustos 2011 Çarşamba

AT SIRTINDA KENDİNİ BULMAK BİNİCİLİK





Ata sporu olarak da bilinen binicilik, bir hayvan ile yapılan tek spor dalı olarak diğerlerinden ayrılıyor. Atla uyumlu bir işbirliğinin sözkonusu olduğu binicilik; iş ve özel yaşamın getirdiği streslerden arınıp kendinizi tanımanıza fırsat veriyor.


Atlar ve insanlar� Asalet ve özgürlüğün simgesi, binlerce yıllık bir dostluğun öyküsü. Atlar, bir spor dalı olan binicilik ile modern hayatın içinde yerini koruyor. Ata binmek, binicide özgüveni ve cesareti artıyor. Bir başka canlı ile uyumlu bir çalışmanın nasıl olabileceğini öğretiyor. Yani aynı zamanda binicilik bir takım sporu. Binicilikte, atları anlamadan, karakterlerini çözmeden onlara yaklaşamazsınız.

Taekwondo | Tekme atma teknikleri





İNDİR



http://hotfile.com/dl/83324332/111a0...part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/83324516/ba38c...part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/83324533/1326a...part3.rar.html

Vücut geliştirme Aerobic Fitness Pilates

İftar sonrası tempolu yürüyüş

Uzmanlar kilo artışı sorunu yaşamamaları için aktivite miktarının artırılmasını öneriyor.

Uzmanlar, Ramazan ayında, oruç tutanların beslenme şeklinin değişmesi ve öğün sayısının azalmasına bağlı kilo artışı sorunu yaşamamaları için günlük aktivite miktarının iftardan sonra artırılmasını öneriyor.