Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

29 Nisan 2011 Cuma

Kanoing (Kano) Nedir? Kano Sporu Hakkında Genel Bilgiler


Kano Nedir?

Kürek çekmek hiç bu kadar zevkli olmamıştı. Doğal su kanallarından geçerken saçlarınıza ağaç dalları değecek, su bitkileri ve sazlıklar kanonuzun hızını kesecek.

28 Nisan 2011 Perşembe

Taekwondo Nedir? Taekwondo Hakkında Genel Bilgiler

Taekwondo Nedir?


Mantığın döğüş sanatı olarak tabir edebileceğimiz Taekwon-Do,kelime olarak.el ve ayakla yapılan vuruşların ilmi,felsefesi anlamına gelir.Bunu şöyle açıklıyabiliriz.TAE.Ayak vuruşları,KWON: el vuruşları Do.isebu döğüş sanatınıtatbiki esnasındaki izlenilecek yolun ve döğüşün felsefesi degerlerinin genel adıdır.

27 Nisan 2011 Çarşamba

Kas Yapmayı Önleyen Etkenler

Kas Yapma

Kas Yapmayı Önleyen 10 Etken

Kas Yapmayı Önleyen Etken 1
Yağı kesmek: Düşük yağ oranına sahip bir diyet ile lean kas elde edemezsiniz. "Medicine & Science in Sports & Exercise" da yapılan bir araştırmada normal bir diyet yapan insanların, düşük yağ oranlı bir diyet yapanlara nazaran 5lbs daha fazla kas kütlesi inşa ettiği bulundu. Burda sözü geçen yağların sebze yağlarından, kuruyemişlerden sağlanan yağ.
Kas Yapmayı Önleyen Etken 2
Dehidrasyon: Kuru bir ağız kasları buruşturur. American College of Sports Medicine da yapılan bir araştırmaya göre dehidrasyon küçük kaslarda güç azalmasına yol açıyor. (omuz ve kollar gibi). Unutmayın bir vücutçu çok su içmelidir spor su ihtiyacını arttırır. Günlük kaç litre su ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için vücut ağırlığınızı kilo cinsinden 30 a bölünüz.
Kas Yapmayı Önleyen Etken 3

Bayanlar Zayıflarken Kas Yapmaktan Korkmayın

Zayıflamak kilo vermek istiyorsunuz ama spor yaparak bunu yapınca kas yapmaktan mı korkuyorsunuz? İşin aslı, korktuğunuz kadar kaslanmak sizin zannettiğiniz kadar kolay değil, isteseniz de ciddi miktarda kas kazanmanız için bu işe büyük emek ve para harcamanız gerekir. Kaldı ki kaslı bir görünüm genelde kas kütlesinden çok düşük yağ oranına bağlıdır. Spor yaparken alacağınız kaslara gelince, o kaslardan korkmanıza gerek yok. Neden mi? aşağıdaki yazımızı okuyun.

Vücut Geliştirme ve Bodybuilding Body Building

Vücut Geliştirme ve Bodybuilding

Çeşitli ortamlarda bodybuilding ve “vücut geliştirme” kelimelerinin farklı anlamlara geldiğini ve aynı anlamda kullanılmaması gerektiğini, doğrusunun bu olduğunu dile getirdik. Şimdi bunu kendi yayın organımızdan dillendirmeye başlıyoruz.

Amino asit kullanımı amino asit nedir amino asit zararları

BETA ALANİN AMİNO ASİT KULLANIMI


Amino asit kullanımı amino asit nedir amino asit zararları konularında bilmek istediğimiz o kadar çok şey var ki, anlatmakla bitmez. Bugün paylaşmak istediğim konu ise özel bulduğum bir amino asit olan beta alanine ve bu amino asit kullanımı… çünkü gerçekten performans sporları ile uğraşan kişilere çok faydası olabileceğini düşündüğüm bir yapı taşı, beta alanine…



BETA ALANİN



Bu kendiliğinden oluşan ve dışarıdan almak zorunda olmadığınız amino asit vücuda tavuk eti gibi yüksek proteinli besinlerden gelir. Beta alanin performans üzerindeki etkisi, kaslar arasındaki karnosin seviyelerini yükseltmesinden kaynaklanmaktadır. Ekstra beta-alanin takviyesi ile kaslardaki karnosin seviyelerini 4 hafta gibi kısa bir sürede %60 arttırabilmek mümkündür.

Peki karnosinin artışı neden önemlidir? Ağır antrenmanlar esnasında vücutlarımız aşırı derecede hidrojen üretir, çünkü pH değerimiz düşer ve bizler asidik (Örnek: Laktik Asit) bir hal alırız. Bu asidifikasyon (laktik asit birikmesi) yüksek derecede fatik ve kas yorgunluğuna yol açar, performansı düşürür ve merkezi sinir sisteminde nöronların yolunu tıkayarak kasın çalışmasını keser. Bir sporcu beta-alanin desteği ile karnosin seviyelerini yüksek tutarak hidrojen birikmesini geciktirebilir ve fatikleşmeyi yani kas yorulmasını erteleyebilir. Sonucunda da daha uzun süre antrenman ve performans artışı gözlemlenebilir.


Beta-alanin desteğinin bilimsel çalışmalar sonucu gözlemlenmiş faydaları:

Mens Health 15 Minute Workout – Tutorial DVDRip

Mens Health 15 Minute Workout – Tutorial DVDRip | 700MB



Quote: The Men’s Health 15-Minute Workout features four complete workouts that you can do at home with simple, easy-to-find equipment. Whether you’re a beginner looking to lose your gut and get in shape or an already fit guy in need of some quick new training programs, the Men’s Health 15-Minute Workout DVD will help you reach your goals.

Vücut Geliştirme E -Kitap (Türkçe) - Vücut Geliştirme hakkında Geniş Bilgi

içindekiler:
Antrenman hakkında bilgi,
Antrenman,
Besin özleri,
Beslenme ile ilgili tavsiyeler.
Egzersizler,
Kilo alma,
Optimum enerji ihtiyacının karşılanması,
Püf noktaları,
Yağsız kas geliştirme.

http://rapidshare.com/files/429590/v...tirme.rar.html

25 Nisan 2011 Pazartesi

Triseps hareketleri

TRİSEPS KOL KASI
YAPMADIĞINIZ EGZERSİZ HAREKETLERİ



“Yapmadığınız Egzersiz Hareketleri” bölümüne triseps hareketleri ile devam ediyoruz. Özellikle erkeklerin her yaşta hayalini kurduğu kalın kollar için, arka kol kaslarını geliştirmek, sanırım daha çok küçük yaşlarda oynamaya başladığımız oyuncakların iri yarı kolları olmasıyla alakalı bir olay. Hatırlıyorum da, benim çocukluğumda, He-man oyuncaklarının inanılmaz derecede şişirilmiş kol kasları daha ilk görüşte beni kendilerine hayran etmişti. Nasıl bir güç, kahramanlık ve disiplin simgesiydi bu?

Kick box Görüntülü Eğitimi


Kick box Görüntülü Eğitimi l 1.3 GB
Görsel setin İçinde 2 Adet Eğitim Bulunmaktadır, Anlatım Dili İngilizcedir Ama Görüntülü olduğu İçin Zorluk Çekmezsiniz

Pilatesle yaza fit girin

Pilatesle yaza fit girin

Yaz döneminin yaklaştığı bu aylarda pilates yaparak sıkı kalçalara sahip olabilirsiniz. Özellikle popo kaslarını çalıştıran egzersiz "Humstring Curl" ile istediğiniz görünüme kavuşmak zor değil.
Kalça kaslarını hedef alan “Pilates egzersizleri”, jimnastikle bile çalışmayan kalça kaslarını harekete geçirerek, vücudunuzun kısa sürede forma girmesini sağlıyor. Pilates egzersizlerine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, pilates topu üzerinde denge kurabilmeyi öğrenmek olmalıdır.

Flirty Girl Fitness - Women's Fitness and Lifestyle



Flirty Girl Fitness - Women's Fitness and Lifestyle
English | AVI | XviD 1553kbps | 640 x 480 29.97fps | Mp3 128kbps | 1.65 GB


Get Fit, Have Fun & Feel Fabulous!
You watch MTV and VH1. You love the moves, the music and the magic of this amazing dance style. You've thought about teaching cardio dance but didn't know where to begin; well look no further – you are about to experience Flirty Girl Fitness, Booty Beat. The Flirty Girl Fitness program is everything you want and more. Our popular, easy to learn dance routines provide the perfect combination of cardio and strength training – your clients will feel like they're part of a music video rather than in a cardio crazy, core chiseling, booty toning, arm sculpting workout class.

Cold Steel The Fighting Tomahawk 2 DVD Set





Cold Steel The Fighting Tomahawk 2 DVD Set
DivX | 900 kbps | 590x450 | MP3 128 kbps | 280 min. | 1.3 GB.


The Tomahawk is a uniquely American invention.

Video Eğitim / Dövüş / Dövüş Sanatları Mastering The System (Brazilian Jiu Jitsu)

Eddie Bravo - Mastering The System (Brazilian Jiu Jitsu)





INFO:
Code:
Eddie Bravo - Mastering The System (Brazilian Jiu Jitsu)
English | H264 688kbps | 400 x 224 30fps | MP3 128kbps | 3.03 GB
Genre: Video Training / Fighting / Martial Arts

Shape: The Mari Winsor Pilates for Pink Core Challenge Avi-X

Shape: The Mari Winsor Pilates for Pink Core Challenge Avi-XviD





INFO:
Code:
Shape: The Mari Winsor Pilates for Pink Core Challenge Avi-XviD
AVI | English | XviD | 720x416 | 23fps 300kbps | AC3 192kbps | 450 MB

Feel your entire body become firmer and stronger with this Pilates workout that comprises standing and mat core challenges, with four 10-minute workouts that can be done in any order in any area with a bit of space on the floor. You’ll warm up, learn stress-relieving and muscle-enhancing breathing techniques, proper spine alignment, and moves you can do any time of day or night, in the convenience of your home.


Winsor Pilates: Lose Weight and Burn Calories

Winsor Pilates: Lose Weight and Burn Calories




Info:
Code:
Winsor Pilates: Lose Weight and Burn Calories
AVI | English | Runtime: 03:48:04 | 352x272 | 25 fps | msmpeg4, yuv420p 429 kbps | MP3 48 kHz 112 kbps Stereo | 701 MB
Genre: Sport | e-Learning

Yoga Y Musculacion - Vida Sana

Discover Bellydance Mystic Dance (2001)



Discover Bellydance Mystic Dance (2001) DVDRip XviD-Ltu
English | 44 Min 10 Sec | 576 x 432 | XviD - 2211 Kbps | 29.970 fps | DVDRip | MP3 - 128 Kbps | 699 MB
Genre: Educational | Dancing | Training

Discover Bellydance series teaches you authentic Egyptian Bellydance moves and fully choreographed dance routines.

Hamilelik, sporda performansı olumlu etkiliyor

Hamilelik, sporda performansı olumlu etkiliyor

Bir kadının hayatında en önemli dönemlerinden olan hamilelik ve doğum süreci, sporcuların performansını olumlu yönde etkiliyor.
Spor Hekimi Dr. Tamer Çavuş, milli atlet Elvan Abeylegesse'nin hamilelik süreci nedeniyle Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılamayacak olmasının ardından yeniden gündeme taşınan konuyla ilgili soruları yanıtladı. Çavuş, profesyonel sporcuların doğum yaptıktan sonra tekrar eski performanslarını yakalayamayacakları yönündeki söylemlere katılmadığını belirterek, ''Hamile kaldıktan sonra performanstaki artış, bilimsel verilerden yola çıkılarak kanıtlanmıştır'' dedi.

13 Nisan 2011 Çarşamba

Atletizm Fedarasyonu'ndan yeni 'cinsiyet' kuralları

Uluslararası Atletizm Federasyonu IAAF, erkek cinsel hormanları taşıyan (hiperandrojenik) kadın atletlerin, kadınlar arası yarışlara katılımını düzenleyen yeni kuralları onayladı.
Yeni kurallara göre, androjen seviyeleri erkeklerinkinden düşük çıkan kadın atletler yarışmalara katılabilecek.

Androjen seviyesi erkeklerinkiyle eşit düzeyde olan atletlerde ise androjen direnci olup olmadığına bakılacak. Bu direncin, rekabet avantajını azaltacağı belirtiliyor.

Federasyon, hiperandrojenik atletlerin durumunu inceleyecek uluslararası bir sağlık kurulu oluşturdu. Kurul, atletlerin yarışlara uygunluğu konusunda tavsiyelerde bulunacak.
18 aylık inceleme

Federasyon bu kararı, Güney Afrikalı atlet Caster Semenya'nın cinsiyetiyle ilgili tartışmaların ardından aldı. Karar, tam 18 ayda alınabildi.

1 Nisan 2011 Cuma

Kardiyo Çalışmaları Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (5. Bölüm)



Egzersiz Şiddetlerini Belirlerken Max. Kalp Atim Sayısı ve Algılanan Zorluk Derecesi Yöntemlerini Birlikte Nasıl Kullanabilirsiniz ?
Daha önce de belirttiğim gibi hedef nabız aralıkları yaptığımız çalışmalardan daha çok fayda sağlamaya yönelik bir rehberdir. Bazı kişilerde hedeflenen nabız aralıkları olması gereken egzersiz şiddetine ulaşmak için yetersiz kalabilmektedir. Kesin doğru nabız aralıklarını kullanmak için profesyonel aerobik kapasite testlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak bu testler daha çok yarışmacı sporculara uygulanmaktadır. Dolayısı ile size bu testlerden bahsetmeyeceğim. Sağlığa yönelik yapılan çalışmalarda daha doğru sonuç veren AZD (Algılanan zorluk derecesi) yönteminden bahsedeceğim.

Kardiyo Çalışmaları Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (4. Bölüm)



Kardiyo Çalışmaları Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey
En İyi Sonuca Ulaşmak İçin Antrenmanlarınızı Çeşitlendirin
Hangi nabız aralığında çalışmalısınız? Her gün aynı hızda, aynı sürede ve aynı mesafeyi mi yürüyorsunuz? Fitness seviyenizin hep aynı düzeyde kaldığının farkında mısınız? Gelişmek, yürüme yarışına ya da maratona katılmak istemez misiniz?

Kardiyo Çalışmaları Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (3. Bölüm)


Kardiyo Çalışmaları
Sağlık için kullanılması gereken egzersiz yoğunluğu %50 - % 85 aralığında olmalıdır. Egzersize başlarken kendi fitness düzeyinize göre kullanmanız gereken Max KVS yüzdeleri aşağıdaki gibidir:
Yeni başlayanlar: 50-60%
Orta seviye: 60-70%
İleri seviye: 75-85%
Maksimum kalp vurum sayısına göre hesaplanan egzersiz yoğunluklarını (şiddeti) % olarak belirtmek gerekirse, 5 farklı egzersiz yoğunluğundan bahsedebiliriz.Farklı yoğunluklardaki egzersizlerin faydaları da farklılık göstermektedir.
Sağlıklı Yaşam Bölgesi

Kardiyo Çalışmaları Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (2. Bölüm)



Kardiyo çalışmalarınızda, hedef kalp vurum sayısı (HKVS) hesaplamaları size yol gösteren bir rehberdir. Egzersizin şiddetini düzenleyebilmek ya da hedefe yönelik egzersiz yapabilmek için öncelikle maksimum kalp vurum sayısı (Max.KVS) hesaplama yöntemlerini ve algılanan zorluk derecesi (AZD) tanımlamalarını

Kardiyo Çalışmaları Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (1. Bölüm)

Kardiyo Egzersizleri
Sporun bir vazgeçilmezi de kardiyo çalışmalarıdır. Kardiyo çalışmalarınızdan maksimum verimi elde etmek sizin elinizde. Ama nasıl diyorsanız sizi kardiyo çalışmalarının ABC’sini bulacağınız uzun soluklu bir yazı dizisine davet ediyorum. Öncelikle kardiyo çalışması nedir bunu açıklayarak işe başlayabiliriz. Kardiyo çalışmaları basit olarak, egzersiz sırasında kalp atım hızının artması ve amaca göre belirli bir seviyede, belirli sürelerde çalışmaya devam edilmesi anlamına gelir.