Sağlıklı Vücut

Sağlıklı Vücut

22 Şubat 2011 Salı

Tüm Vücut Vibrasyonu (Whole Body Vibration)


Power Plate'in Faydaları
  • Esneklik kazandırır,
  • Vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlar,
  • Eklem sakatlıkları riskini minimuma indirir,
  • Kan akışı ve oksijenlenmeyi arttırır,
  • Hormanların daha yüksek düzeyde çalışmasını sağlar,
  • Vücudun Patlama Gücü artar,
  • Vücüt suyunun drenajını arttırır,
  • Osteoporosis etkisini azaltır,
  • Sırt ve bel ağrısını azaltır, bu bölgeleri güçlendirir,
  • Selülit oluşumunu engeller, selüliti azaltır,
  • Kemik yoğunluğunu arttırır,
  • Kolajen üretimini arttırır,
  • Zihinsel ve bedensel stresi azaltır,
Tüm Vücut Vibrasyonu (Whole Body Vibration) uygulaması ile insan vücudunda yaşamsal önemi bulunan Mutluluk Hormonu (Serotin ve Neurotrophine), Büyüme Hormonu( HGH-Human Growth Hormone) ve Testosterone hormanlarının salgı seviyelerinde artışlar olmaktadır.

Power Plate: Yıldızların Tercihi



Power Plate çeşitli egzersizleri üzerinde yaptığınız titreşimli bir egzersiz aleti.
Power Plate titreşimli egzersiz platformları arasında en verimli ve en çok tercih edilen fitnes aleti. Üstüne bastığınız titreşimli taban saniyede 50 kez titriyor. Yetişkin bir insanın rahatlıkla üstünde durabileceği Power Plate’in sırrı bu titreşimli tabanda yatıyor.

Isınma ve Soğuma Nedir ve Niçin Önemlidir

“Isınma” egzersizleri, kaslarınızı, egzersizlere başlamadan evvel esnek hale getirip, daha risksiz kasılma ve gevşeme olanağı sağlayan hareketlerden oluşmaktadır. Bunun için genelde 5 dakikalık sabit hızda bisiklete binmek yada 5 dakikalık yürüyüş yeterli olmaktadır.
Birçok insan terleyene kadar devam etmeyi tercih etmektedir. “Soğuma” ise bunun tam tersidir. Vücut yavaşça soğutulur. Bu genellikle sabit hızda bisiklete binmek veya yürümek suretiyle yapılmaktadır. Ancak birkaç dakika içinde hız yavaşlatılmalıdır. Esneme hareketleri de soğuma hareketlerinin bir parçasını oluşturmaktadır.
Isınmanın temel amacı, kalp atım sayısını yavaşça arttırmaktır. Bunun iki yararı vardır:


  1. Vücut ısısını arttırmak,
  2. Vücudun fiziksel aktiviteye hazırlanabilmesi için, kasların ihtiyacı olan kanın ve oksijenin artmasını sağlamak. Bu sayede kasların ve bağ dokuların harekete hazırlanarak, daha esnek hale gelmesi ve sakatlanma riskinin azalması temin edilir.
Kaslara yeterli kan pompalanabilmesi için yaklaşık olarak 3 dakikalık bir süreye ihtiyaç vardır. Genelde ısınma süreleri 5 ile 10 dakikalık sürelerle yapılıp, büyük kas gurupları daha öncelikle ısıtılırsa çalışma verimi yükselecektir.
Soğumanın da iki temel amacı vardır:
  1. Nabzın hızlı atışını egzersiz öncesi seviyesine yavaşça indirmek,
  2. Kasların çalışması esnasında oluşan yorgunluk maddeleri (Laktik Asit) vs. kimyasal atıkların tesirini asgarî düzeye indirmek. Çalışmayı birdenbire durdurur-sanız, kalbe temizlenmek için gitmesi gereken kan, tekrar aktif olan kaslarda kalır. Bunun neticesi de baş dönmesi, aşırı yorgunluk ve mide bulantısı şeklinde görülür. Soğuma süresi de yaklaşık 5 ile 10 dakika olmalıdır.

Pilates ile ilgili doğru bilinen yanlışlar

Son yılların popüler sporu pilatesin, iyi bir spor eğitimi almayan kişiler tarafından, hemen herkese ''mucize'' gibi önerilmesi halinde istenmeyen sonuçların ortaya çıkabileceği bildirildi.
Bireysel spor koçu ve beden eğitimi uzmanı Ayşegül Şahin, 20. yüzyılın başlarında Joseph Hubert Pilates tarafından ortaya konan egzersiz programı pilatesin, ilk kez, yatan hastalarda ve fizik tedavi merkezlerinde uygulandığını söyledi.
Pilatesin, bedenin dengede tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı destekleyen temel kasların kuvvetlenmesi üzerine çalışılan bir egzersiz programı olduğunu ifade eden Şahin, ''Pilatesin mucize olarak tanıtılması, her derde deva gibi gösterilmesi doğru değil. Popülerlik, insanların spor yapmaları için önemli, ancak etik değerlerin unutulmaması gerekir'' dedi.
Fizik tedavi merkezlerinden spor salonlarına geçiş yapan ve ''tek başına yeterli'' imajı yaratılan pilatesin, yeni bir buluş gibi sunulduğunu belirten Şahin, şunları söyledi:
''1980'li yıllarda şu an pilateste yapılan bacak, kalça, karın, sırt hareketlerinin hepsini yapıyorduk, ama biz onu pilates olarak tanımlamıyorduk, pasif jimnastik diyorduk. Mat (spor minderinin) üzerinde, kendi manuel ağırlığımızla adale gruplarımızı çalıştırıyorduk.

5-Factor Fitness: The Diet and Fitness Secret ebook free download

Factor Fitness: The Diet and Fitness Secret of Hollywood's A-List



Publisher: Perigee Trade | 192 pages | English | ISBN: 0399152296 | PDF
Developed through research with some of the world's leading weight lifters and military organizations, Harley Pasternak's fitness and meal plan has been used by Hollywood's biggest celebrities to stay in shape and still have a life.

Jimnastik Hareketleri

Jimnastik Hareketleri
Resimli Jimnastik Hareketleri


Evet bayanlaaar şimdi müziğin sesini açınn ve aşağıdaki hareketleri yapmaya başlayın. Bu sayede formunuzu koruyabilirsiniz. Hadi ama daha ne bekliyorsunuz….





Vücut Geliştirme - Resimli Uygulamalar | Hotfile | Download | iNDiR

Vücut Geliştirme - Resimli Uygulamalar | Hotfile | Download | iNDiR



Salonda veya evde dambıl ve barla vücudunuzu şekillendirmeniz için bölgelere göre resimli anlatım...

Men Fitness UK Feb 2011 ebook

İP
Men Fitness UK Feb 2011, Posted 1 dakika önce | Report #1 (permalink)



PDF | Muscle Building | 58.1mb

Code: Hotfile.com: One click file hosting: MMFUK1102.rar

16 Şubat 2011 Çarşamba

Flirty Girl Fitness – Chair Fit [DVD - Avi - H264]


Flirty Girl Fitness – Chair Fit [DVD - Avi - H264]
AVI | H264 | 712x484 | 29,97fps 1799kbps | Acc 256kbps 48000hz | 762 MB

Chair Fit is geared to help you lose fat and to change the shape of your body. This class converts a simple chair into your workout bench then incorporates hand weights and your own body’s resistance to sculpt and tone your muscles from head to toe. The result: lean gorgeous muscle that helps burn fat even when you’re not working out. Incorporate Chair Fit at least once a week and prepare to become a fat burning machine! there’s nothing hotter than a strong, fit woman.


download here:
Code: Hotfile.com: One click file hosting: LFRIYTG_RI_LIFNTSE_S_-HCIA_RIF_T1[VD_D_-VXDI.]VAI.part1.rar
Hotfile.com: One click file hosting: LFRIYTG_RI_LIFNTSE_S_-HCIA_RIF_T1[VD_D_-VXDI.]VAI.part2.rar
Hotfile.com: One click file hosting: LFRIYTG_RI_LIFNTSE_S_-HCIA_RIF_T1[VD_D_-VXDI.]VAI.part3.rar
Hotfile.com: One click file hosting: LFRIYTG_RI_LIFNTSE_S_-HCIA_RIF_T1[VD_D_-VXDI.]VAI.part4.rar

Hip Hop Dans Eğitim Seti

Hip Hop Dans Eğitim Seti



Hip Hop Abs Set – Tutorials DVD | Yükleyen: Wira
Dil: İngilizce | Boyut: 3.4 GB | Eğitim


Bu eğitim sayesinde sizlerde çok başarılı dansçılar olabilirsiniz. Eğer hip hop danslarına meraklıysanız veya etrafınızda meraklı olan birileri varsa bu eğitim tam onlara göre. Dili ingilizcedir fakat görsel ve tamamen harekete dayalı olduğundan dilin bir önemi fazla yoktur. Hocanın yaptıklarını taklit etmeye dayalıdır.

Eğitim Videoları:

Hiphop Workout - HipHop Video Training - Hiphop Dance Video

Hiphop Workout - HipHop Video Training








Hiphop Workout - HipHop Video Training 2 cds

you will learn some areobics and exercises along with hip hop in this video series no other info available


two discs

download avi format


cd1

Dünden bugüne Wimbledon Tarihi




Birçok tenisçinin katılmak ve kazanmak için kıyasıya yarıştığı Wimbledon turnuvası
1875'te başladı ve o günden bugüne bakın nasıl değişti…
Wimbledon: Henry Cavendish Jones tüm İngiliz Kroket(krikete benzer bir açık hava oyunu) Kulübünü, kroket kortunu, çim tenis kortuna çevirme konusunda ikna etti. Onları Marylebone Kriket Kulübü izledi.
Wimbledon: Marylebone Kriket Kulübü oyunda çok belirgin değişiklikler yaptı. Berabere, avantaj ve iki servis hakkı kurallarını eklediler. Kum saati şeklindeki kort, dikdörtgene çevrildi ve bugün kullandığımız ölçüleri aldı.
1877
Wimbledon: İlk Dünya Tenis Şampiyonası 1877 yılında Wimbledon, Worple Road'da, "tenisin gerçek evinde" düzenlendi. İngiliz Kroket Kulübü sponsorluğunda gerçekleşti. Tek kategori olan tek erkeklere sadece 22 oyuncu katıldı. İzleyiciler final maçını seyretmek için sadece 1 şilin (eski İngiliz gümüş parası) verdiler. Bu organizasyonu, oyunun çok sıkıcı olduğu için tutunamayacağını iddia eden, Spencer Gore kazandı!
1880
Wimbledon: Renshaw kardeşler sayesinde "Smaç" vuruşu tenis literatüründeki yerini aldı.

Bowling Nedir, Bowling Kuralları Hakkında





Üzerinde bowling oynanan pist. Bu pistin boyutları 19.17 x 1.52 m boyutlarında ve sert tahtadan yapılmıştır. Pistin yüzeyi hafifçe yağlanmıştır. Oyun*da kullanılan kukular, şişe biçimindedir. Bu kukalar 38 cm yüksekliğinde ve ağaç*tan yapılmıştır. Her oyunda 10 adet kuka kullanılır. Bu kukular pistin sonuna üçgen biçiminde dizilir. Oyunda gayak ağacın*dan, 18-32 cm çapında, 7.26 kg ağırlı*ğında iki tane top kullanılır. Bunların üzerinde baş ve iki orta parmağın geçiri*lebileceği üç delik bulunur. Oyunda a-maç; atılan toplarla kukaları devirmektir. Devrilen her kuka oyuncuya bir sayı kazandırır. Oyunda 10 kuka tek topla devrilirse çift onör. iki topla devrilirse tek onör olarak adlandırılır.


Bowling Nedir
Bowling Oyun Kuralları
Bowling Nasıl Oynanır


Futbol tenisi nedir?

Geçtiğimiz hafta eski futbolcu Rıdvan Dilmen futbol tenisi oynarken kalp krizi geçirdi, bu nedenle bu spor yeniden gündeme geldi. Futbol tenisi ülkemizde oynanıyor olmakla beraber çok bilinmemektedir. Profesyonel futbolcuların antrenmanlarda oynadığına sıkça şahit olduğumuz spor Türkiye'de 80 yıldır biliniyor.





Futbol tenisi, belli ölçülerdeki salon ve kortlarda, el ve dirsek dışında vücudun her bölgesinin kullanılması ile oynanabilen spor dalıdır.